Ποινικό αδίκημα, το να δουλεύει κάποιος πάνω από 40 ώρες. Η νοοτροπία του Δούλου και του Ελεύθερου (2) (Δ.Λιακόπουλος)

Ένας εργαζόμενος, απαγορεύεται να εργάζεται πάνω από οκτώ ώρες την ημέρα. Το είχα αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μου, μια και η μαρξιστική θεωρία επιβάλει, οι άνθρωποι οκτώ ώρες να εργάζονται, οκτώ να αναπαύονται και οκτώ να κοιμούνται.

Θα μου πείτε τώρα, στον ιδιωτικό τομέα, τι λόγος πέφτει στο κράτος, πόσες ώρες θέλει να δουλέψει κάποιος !!!!

Υποτίθεται, ότι ο νόμος αυτός, προστατεύει τα δικαιώματα των “εργαζομένων”.

Παραμύθια, αφού αν ένας εργαζόμενος έχει ανάγκη να δουλέψει 50 ώρες την εβδομάδα, ή και 60 ώρες την εβδομάδα, ή 120 και βάλε, που δουλεύω εγώ, εμποδίζεται από το κράτος και την εργασιακή νομοθεσία, που εννοείται δεν δρα υπέρ του εργαζομένου, αλλά εναντίον του και τελικά του εμφυτεύει την νοοτροπία του εξαρτώμενου δούλου, που δεν κάνει ότι θέλει.

Αν κάποιος εργοδότης, δώσει δουλειά σε κάποιον, που θα έρθει να του ζητήσει εργασία και έστω και εν αγνοία του, με την δουλειά που θα του προσφέρει, ξεπεράσει ο εργαζόμενος τις 40 ώρες εβδομαδιαίως, ή τις 8 ημερησίως, τότε διαπράττεται “ποινικό αδίκημα”, όπως θα δείτε στο νόμο που δίνω παρακάτω.

Επομένως και στον ιδιωτικό τομέα, εδώ και δεκαετίες παρακαλώ, απαγορεύεται ένας υπάλληλος, που δουλεύει σε μία ή δύο δουλειές, να ξεπεράσει τις οκτώ ώρες εργασίας ημερησίως, ή τις 40 εβδομαδιαίως.

Χούντα, θα πει κάποιος αυθόρμητα. Προστασία των εργατικών δικαιωμάτων, θα πουν οι εργατοπατέρες.

Το αποτέλεσμα είναι που μετράει, διότι, ένας ιδιωτικός υπάλληλος, (εννοείται και ένας δημόσιος) απαγορεύεται να βγάλει προς το ζειν, πάνω από ένα μισθό όπως αυτός έχει οριστεί από τα μνημόνια, δηλαδή 493 ευρώ καθαρά, για τους άνω των 25 ετών και γύρω στα 430 ευρώ, για τους κάτω των 25 ετών.

Λοιπόν, τώρα που μάθατε τι λέει η εργατική νομοθεσία, που υποτίθεται προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, τι γνώμη έχετε για το αν οι υπάλληλοι είναι ελεύθεροι ή εργασιακοί δούλοι;;;;

Με δυό κουβέντες, αν χρειάζεσαι πιο πολλά λεφτά, το κράτος επιβάλλει φυλάκιση και πρόστιμο. Αυτό σημαίνει το ποινικό αδίκημα.

Αν έρθει λοιπόν στη δουλειά σας ένας υποψήφιος υπάλληλος, θα πρέπει να σας υπογράφει υπεύθυνη δήλωση, ότι δεν θα εργάζεται και αλλού, ώστε να δουλεύει παραπάνω από πάνω από 8 ώρες την ημέρα ή 40 τη βδομάδα, γιατί, ακόμη και αν τον έχετε δηλωμένο στο ΙΚΑ (ΕΦΚΑ εργαζομένων), κινδυνεύετε να έρθει το ανέκαθεν κομμουνιστικό ελληνικό κράτος και να σας τιμωρήσει, επειδή δώσατε δουλειά σε κάποιον που την είχε ανάγκη.

Το ελληνικό κράτος, ακόμη και με Νέα Δημοκρατία, ήταν και εξακολουθεί να είναι στυγνά κομμουνιστικό.

Περισσότερα στο βιβλίο μου Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

=========================================

Ακολουθεί η νομοθετική αντιμετώπιση περιπτώσεων εργασίας, πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα, ή πάνω από 8 ώρες την ημέρα.

  1. i) Εργατική Αντιμετώπιση

Από τις διατάξεις του εδ.γ΄ του άρθρου 16 του Π.Δ. της 27-6/4-7-32, σε συνδυασμό προς αυτές των άρθρων 3, 174 και 180 του Αστικού Κώδικα, σαφώς προκύπτει ότι ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να απασχολήσει μέσα στην ίδια ημέρα εργάτες ή υπαλλήλους που εργάσθηκαν σε άλλο εργοστάσιο ή σε άλλο τόπο εργασίας καθ’ όλο το νόμιμο χρόνο ημερήσιας εργασίας. Μπορεί βεβαίως να απασχολήσει εργαζόμενους που εργάσθηκαν την ίδια ημέρα σε άλλους εργοδότες, επί ολιγότερες ώρες από αυτές που καθορίζει η σχετική νομοθεσία, αλλά μόνο για το χρόνο που απαιτείται προς συμπλήρωση του νόμιμου ανώτατου ορίου ημερήσιας εργασίας.

Ειδικότερα, αν ένας εργαζόμενος απασχολείται σε περισσότερους του ενός εργοδότες, δεν πρέπει να εργάζεται ανά ημέρα πάνω από 8 ώρες συνολικά είτε εφαρμόζεται πενθήμερο είτε εξαήμερο (άρθρο 16 του Π.Δ.27-6/4-7-32).

Συνεπώς, ο δεύτερος εργοδότης θα πρέπει να απομακρύνει το μισθωτό εκείνο που συμπλήρωσε σε άλλο εργοδότη το ανώτατο επιτρεπτό όριο ημερήσιας απασχόλησης, άλλως υπέχει τις ποινικές κυρώσεις που ορίζονται στο άρθρο 18 του Π.Δ.της 27/6 – 4/7/32 όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7 του Ν.Δ.515/70 (Έγγραφο Υπουργείου Εργασίας 1442/1992).

Εφόσον αθροιζόμενο το εβδομαδιαίο ωράριο και στους δυο εργοδότες, υπερβαίνει το ανώτατο νόμιμο εβδομαδιαίο όριο εργασίας* του εν λόγω εργαζόμενου, είναι προφανές ότι η επιχείρηση, στην υπόψη περίπτωση, δεν λειτουργεί σύννομα προσλαμβάνοντας τον συγκεκριμένο εργαζόμενο και τα Σάββατα, όσον αφορά την πιστή τήρηση των χρονικών ορίων εργασίας.

* Σημείωση:  Η διάρκεια εβδομαδιαίας εργασίας των εργαζομένων που απασχολούνται σε οποιονδήποτε εργοδότη με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου όλης της χώρας ορίζεται από 1/1/1984 σε 40 ώρες.

  1. ii) Ασφαλιστική Αντιμετώπιση

Όσον αφορά το ΙΚΑ δεν θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς θα ασφαλισθεί και από τους δυο εργοδότες με το καθεστώς πολλαπλής απασχόλησης.

Πηγή: e-forologia.gr

photo pexels.com