Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, παρουσιάστηκε στην τηλεόραση και είπε ότι οι Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη, με τις 10 προτάσεις τους, δεν ζήτησαν αλλαγές στο σ.ν., αλλά ουσιαστικά ένα νέο νόμο. Συμφωνώ μαζί του, αφού το σ.ν. που έφερε, δεν διορθώνεται αλλά μόνο αλλάζει ριζικά, έχοντας πολλά σημεία ασαφή που όλοι όσοι ασχοληθήκαμε με το θέμα, ξέρουμε ότι μπορούν να επιδεχθούν πληθώρα “επικίνδυνων” ερμηνειών.
Το σημαντικό είναι το ότι είπε, ότι η Ελλάδα είναι υπόλογη στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, αλλά δεν είπε γιατί, ούτε και και ποιος την έσυρε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, οπότε δεν γνωρίζουμε αν ευσταθεί η τοποθέτησή του αυτή και άντε να βρεθεί τώρα βουλευτής να του κάνει επερώτηση για περαιτέρω διευκρινίσεις. Το ίδιο όμως λένε και οι κυρίες Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη (και όχι μόνο) ότι θα συμβεί, αν ψηφιστεί τελικά χωρίς αλλαγές στα κομβικά σημεία ο νόμος.
Είπε επίσης ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων συμφωνεί μαζί του, πράγμα που είναι αναληθές, διότι υπάρχει Δημόσια τοποθέτησή τους που δηλώνει την αντίθεσή τους, βάσει τουλάχιστον των αλλαγών που προτείνουν για το σ.ν. Τσιάρα, αλλαγές που είναι πάνω κάτω οι λογικές που πρότειναν και οι κυρίες Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη.
Δεν τον είδα διατεθειμένο όμως τον κ. Υπουργό να θέλει καν να συζητήσει για τα κομβικά αυτά θέματα, διότι αυτά ακριβώς είναι και ο λόγος που φέρνει το σ.ν. της συνεπιμέλειας. Αν γίνουν όμως δεκτές οι αλλαγές που προτείνουν οι κυρίες Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη και το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, το νομικό μας πλαίσιο δεν αλλάζει, αφού είναι πλήρες, οπότε δεν έχει νόημα και να ψηφιστεί ο νόμος.
Εναντίον όλων λοιπόν ο κ. Τσιάρας, υποστηριζόμενος όμως από το Μαξίμου, από ότι φαίνεται, ακάθεκτος και θυμίζοντας “Θείο Άνεμο” (ΚΑΜΙΚΑΖΕ), που παρά τα πυρά που δέχεται πανταχόθεν, προχωράει προς τον τελικό του στόχο.